Penguen Algoritması Nedir ?
Penguen algoritması 2012 yılında google tarafından tasarlanmış bir filtre.Bu filtreye göre spam olan bloglar ve web siteleri google tarafından cezalandırılarak google'dan siliniyordu.Aynı zamanda daha kaliteli ve özgün içerik üreten blog yazarlarını ödüllendiriyordu.
Penguen Algoritması Güncelleme Tarihleri
- Penguin 1.0 – 24 Nisan 2012
- Penguin 1.1 – 22 Mayıs 2012
- Penguin 1.5 – 5 Ekim 2012
- Penguin 2.0 – 23 Mayıs 2013
- Penguin 2.1 – 4 Ekim 2013
- Penguin 3.0 – 18 Ekim 2014
- Penguin 4.0 – 23 Eylül 2016
Penguen 4.0 Algoritması Nasıl Bir Güncelleme İçeriyor ?
Eski yıllarda almış olduğunuz backlinkleri artık google amca önemsemiyor.Artık google amcanın algoritmaları daha hızlı çalışacak ve 200'den fala algılama sinyali ile güç bende diyor!
Penguen 4.0 algoritması anladığım kadarıyla daha özgün ve güncel yazıları baz alarak ziyaretçinin yazımızda durma süresine bakacak.Yani bu durumda artık google sıralamasında hiç kimsenin yeri sabit değil.Yeni gelen güncelleme ile artık blog bütün halinde spam olmayacak ve sayfa olarak baz alınarak sayfa olarak google aramasından silinecek.Yabancı bloglarda yeni algoritma güncellemesini herkes heyecanla karşılıyor.
Bundan sonra işin özü bol bol kaliteli yazı yazın ve yazı içinde 3 'ten fazla link kullanmamaya çalışın.Kullanacağınız linkleri mutlaka yeni sekmede aç özelliğini seçin ki ziyaretçileriniz hemen yazınızdan çıkmasın ;) Yazılarınızı mutlaka ziyaretçilerinizin en çok okuduğu konulara ağırlık vererek benzerlerini yazmaya gayret edin.Güncelleme zamanlarında sağda solda bloglarda verilen kodlara kesinlikle itibar etmeyin.Bilgisine ve tecrübesine güvendiğiniz blogları takip etmemiz bizler için çok önemli.Seo konusunda bilgisine ve tecrübesine güvenmediğiniz bir kişiye asla blogunuzu teslim etmeyin.Yorumlarda backlink alma oldukça fazladır bundan mümkün olduğunca uzak durun.Şimdilik sizlere tavsiyem bunlardır.Google amca tekrar açıklama yapmayacağını belirtti ama bu konuda yeni öğrendiğim bir şeyler olursa mutlaka paylaşırım.
Bu güncellemeden sonra bol penguenli, yazılarımıza değer veren bunun karşılığında yorumlarını esirgemeyen ziyaretçiler dilerim.
Sevgiyle kalın :L
Güncelleme : Bu yazımı yayınlandıktan yaklaşık 4 dakika sonra google aramasında "google penguen 4.0 algoritması" cümlesinde 1.sayfa 1.sırada olan yazım ileriki günlerde nerelerde olacak hep birlikte göreceğiz.
Sibel Ordueri
Merhaba, öncelikle Penguen 4.0 Algoritmasıyla ilgili bilgilendirme için teşekkür ediyorum...
YanıtlaSilYazı içinde 3 ten fazla link kullanmamaya çalışın demişsiniz. Normalde çok az link veriyorum ama mim yazılarında bu sayı 3 ü geçiyor. Artık daha dikkatli olacağım. :)
Ekim ayının ortalarında yorumlarımın bazıları gitti -ki bu soruna birçok blogda rastladım-, 1 yada 2 yazım ortadan kayboldu. Anlam verememiştim. Sanırım -özellikle yorumlar için- Google Penguin güncellemesine bağlayabilirim bu sorunların sebebini...
Penguen 4.0 algoritması herkesi bir şekilde etkiledi ve etkilemeye devam ediyor malesef.Bu süreçte olabildiğince güncel tutmaya çalışalım bloglarımızı :)
SilYa süper bir yazı olmuş. Tavsiyelerine uyucam. Ben backlinkli yorumları direk siliyorum ki bunu da daha çok yabancılar yapıyor. Bu uygulama daha iyi olmuş. O kadar özgün yazı yazıyoruz. Bazen parayla seo çalışması yaptiran site ya da bloglar öne çıkıyor.
YanıtlaSilBlack linkli yorumları silmeniz iyi olmuş Nilgün hanım :) Bundan sonra linkler konusunda herkesin daha dikkatli davranacağını düşünüyorum.
Silbilgilendirme için teşekkürler
YanıtlaSilRica ederim :)
SilÇok faydali bilgiler. Yorumda backlink alma isini tam anlayamiyorum link yazanlar mi? Oluyor arada bir.
YanıtlaSilYoruma direk link yazanlar ,yorumdan yazdıkları linkler tıklanmadığı için çok zararı olmayacaktır.Fakat bazen bir noktaya (.) bile yorumlarda link verebilirler veya Ad/URL seçerek bloglarına veya web sitelerine link verebilirler.Bunlara çok dikkat etmek lazım Derya abla.
SilBunu nereden anlayabiliriz peki? Cok sordum kusura bakma ama dedigin gibi bir noktaya bir harfe verilrn linkler belli oluyor mu?
Silayy nerdesiniz yaaaa sizz yaaa :)
YanıtlaSilGeldik Deeptone ,artık buralardayız inşallah :A
SilBilgi için teşekkürler :)
YanıtlaSilçok faydalı bir yazı olmuş teşekkürler
YanıtlaSilPeki özgün içerik üretirken başka ne gibi takviyeler yapabiliriz seo için? Ben facebook'ta paylaşım yapıyorum mesela.
YanıtlaSilGünlerdir beni düşündüren ve cevap bulmaya çalıştığım konulardan birisiydi. Çok teşekkür ederim.
YanıtlaSil